Teija Makkonen, Asiantuntija, yrittäjä, hallitusammattilainen www.teijamakkonen.fi

Mitä nykypäivän poliittinen kenttä kaipaa?

  • LEX EDUSKUNTA
    LEX EDUSKUNTA
  • LEX LIIKE NYT
    LEX LIIKE NYT
  • ÄÄNESTÄ TEIJA MAKKONEN 273
    ÄÄNESTÄ TEIJA MAKKONEN 273

Se kaipaa demokratian todellistamista. Se kaipaa sitä, että avaamme yhteiskunnallista päätöksentekoa ja otamme käyttöön uusia tapoja kansalaisten osallistamiseksi ja kestävän hyvinvoinnin rakentamiseksi.

On hullua ajatella, että vuonna 2019 päätöksenteko perustuu edelleen yli sata vuotta vanhaan järjestelmään. Elämme täysin uudenlaisessa maailmassa, jossa uudet sukupolvet myös vaikuttavat. En kannata vanhojen toimivien valtiollisten instituutioiden lakkauttamista, vaan haluan modernisoida tavan, jolla poliittisia päätöksiä niissä tehdään ja tavan, jolla demokratia niissä toimii. Uskon vahvasti, että Suomen kansalaiset ikään ja sukupuoleen katsomatta haluavat sekä myös osaavat kertoa mielipiteensä heitä koskevissa asioissa. Demokraattisessa yhteiskunnassa tämän pitäisikin olla mahdollista eikä niin, että kansalaisten mielipidettä kuunnellaan vain neljän vuoden välein eduskuntavaaleissa vaalilupausten kannatuksen muodossa, joiden tekemiseen me emme ole edes osallistuneet.

Liike Nyt on uusi poliittinen liike, joka osallistaa kaikki kansalaiset mukaan poliittiseen päätöksentekoon. Päätökset, joita yhdessä tehdään perustuvat tutkittuun tietoon, vuorovaikutukseen sekä äänestykseen, jonka nykyteknologia myös mahdollistaa. Liike Nytin päätöksentekoa eduskunnassa ohjaavat siten kansalaisten eli vaikuttajien äänestykset. 

Liike Nytin vaikuttaja voi jättää myös oman ehdotuksensa lakialoitteista, toimenpidealoitteista ja talousarvioaloitteista. Kun enemmistö Liike Nytin vaikuttajista äänestää ehdotuksen puolesta, Liike Nytin kansanedustaja vie aloitteen eteenpäin eduskunnassa.

Liikkeen vaikuttajilla on siten kaksi välinettä, joiden avulla pääsee lähemmäs poliittista päätöksentekoa kuin se on puolueissa ikinä ollut mahdollista. Äänestä Liiken Nytin kansanedustajaehdokasta eduskuntavaaleissa ja liity myös itse mukaan vaikuttajaksi: https://liikenyt.fi/liity-mukaan/

Eduskuntavaalien 2019 ennakkoäänestys alkaa 3.4 ja jatkuu 9.4 saakka. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14.4.2019. Tule mukaan vaikuttamaan asioihin, jotka vaikuttavat sinuun.

Äänestä Teija Makkonen eduskuntaan Helsingin vaalipiirissä numerolla 273!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Aha. Puolella kansasta ÄO < 100. Siksjkin edustuksellinen demokratia, ei napinpainoharhaisuus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Miten voi olla varma etteivät Liike Nyt-perustajat loikkaa sitten Kokoomukseen kun vaalityö on tehty?

Käyttäjän jarirobson kuva
Jari Robson

Ihan hyvä juhlapuhe, mutta nyt menee pahasti ristiin; tutkittuun tietoon perustuva päätöksenteko ei ole sama asia kuin ”Liike Nyt”:n enemmistön vaikuttajien äänestäminen jonkun ehdotuksen puolesta.

Voisitte siis jatkossa jättää ohjelmastanne tutkittuun tietoon perustuvan päätöksenteon Piraattipuolueelle, kiitos!

Perustuslaki myös velvoittaa kansanedustajan olevan riippumaton, mikä sisältää riippumattomuuden oman äänestäjäkunnan asioiden ja etujen ajamisesta. Toki on hyvä olla perillä, mitä kansa ajattelee, mutta näyttää nyt vain pahasti siltä, että laitatte puolueena kansan tekemään osan työstänne, ja pahimmassa tapauksessa tulisitte juurikin toimimaan perustuslain vastaisesti.

Toimituksen poiminnat